News
News » 2020, Anul investitiilor in Energii Regenerabile
RO EN

2020, Anul investitiilor in Energii Regenerabile

Începând din 2020, pentru prima dată în România, prosumatorii vor putea vinde în rețea energia generată în regie proprie. 
 
Analiștii economici specializați pe energie afirmă că 2020 ar putea fi anul investițiilor în energii regenerabile ( solar, fotovoltaic, energie geotermală,  biomasă, biogaz, cogenerare, hidroenergie, energie eoliană, etc). 
 
Cum România urmează și ea trendul european/mondial, este limpede că și noi trebuie să facem pași importanți în această direcție, mai ales că țara noastră are un potențial uriaș în aproape toate formele de regenerabile.
 
Această mare oportunitate de business ar putea susține creșterea economică înregistrată de România în anii precedenți.
 
De ce pariază analiștii pe Regenerabile ?
 
1.Costuri mult mai mici, în special în cazul energie solare.  În ultimii 10 ani, costurile au scăzut cu peste 60% și continuă încă să scadă. 
 
2. Forța de muncă. În prezent, în lume aproximativ 10 milioane de oameni lucrează în industria regenerabilelor iar numărul lor, potrivit analiștilor va crește în continuare.
 
3. Evoluția tehnologiilor bateriilor. Creșterea capacității de stocare concomitant cu scăderea prețurilor la baterii va da nou impuls investițiilor. Tehnologiile avansează rapid și în alte domenii, cum sunt BMS, autovehiculele electrice, etc.
 
4. Schimbările climatice –manifestate inclusiv in România -  au ajuns să pună pe gânduri guvernele statelor occidentale. Este clar că poluarea trebuie redusă în mod accelerat. Și în România,noile drivere  de creștere  trebuie raportate la energie verde, gestionarea deșeurilor, autovehicule electrice, etc.
 
Cum puteți profita de pe urma Regenerabilelor 
 
Participând la Târgul Internațional RoEnergy București ( expoziție, conferințe, mese rotunde, workshop, etc ), ediția a IX-a, în perioada 16-18 septembrie 2020, puteți intra în rândul celor care promovează noile forme de energie în România.
 
Solicitați informații, fără nici o obligație, la info(at)roenergy.eu ori marketing(at)roenergy.eu
 
 
Media Partners