News
News »
RO EN

Romania Resurse si Oportunitati

Romania, sub "asediul" parcurilor solare.

Semnale puternice venite de pe piata romaneasca reclama faptul ca 2013 va fi, cu siguranta, anul investitiilor in parcuri solare/fotovoltaice. Este vorba indeosebi de proiecte publice, aflate in diverse stadii de evolutie, initiate de catre autoritatile locale, completate cu initiative private.

Principala explicatie consta in cerintele Comunitatii Europene privind indeplinirea tintelor de utilizare a energiei din surse regenerabile, cerinte pe care Romania este obligata sa le respecte. In acest scop, o serie de administratii publice locale au stabilit deja terenurile aferente, urmand sa demareze procedurile necesare realizarii parcurilor solare. In afara de respectarea prevederilor Comisiei Europene, investirea in solutii energetice performante este data si de catre necesitatea cresterii capacitatii de gestionare a resurselor energetice.

In editia din Bucuresti, din 5, 6, 7 iunie 2013,  Targul RoEnergy va reuni sub acelasi acoperis expozanti, reprezentanti ai autoritatilor publice, asociatii profesionale, investitori, cadre academice si mass media pentru a dezbate problemele cheie din acest sector.

       

Event Partners
Media Partners